Recension av Living DNA

Ett DNA-test med Living DNA ger ett av de mest detaljrika resultaten för ursprung. Du får även en personlig koppling till ditt ursprung genom att få reda på vilka folkslag och kulturer som hör till de regioner du härstammar från.

80
Betyg
95
Ursprung
40
Släktforskning
95
Användbarhet
90
Kundsupport

Recension av Living DNA

LivingDNA är ett utmärkt test för att ta reda på mer om ditt ursprung med hjälp av ett DNA-test. För personer med ursprung i Europa eller Afrika är LivingDNA i den absoluta toppklassen vad gäller detaljrikedom. Med ett DNA-test från LivingDNA kan du spåra ditt ursprung tusentals år bakåt i tiden. I testet ingår även Y-DNA och mtDNA-test, vilket innebär att du får detaljerad information från både faderlig och moderlig sida. Du kan även se hur dina förfäder har migrerat över jorden över tid. Ditt resultat innehåller även information om de folkslag och kulturer som ditt DNA kopplas till.

Förutom ett test för ursprung erbjuder LivingDNA även ett test för välmående. Testet för välmående hjälper dig bland annat att ta reda på hur din kropp reagerar på olika vitaminer och hur din metabolism fungerar.

addLätt att använda med tydligt och detaljrikt resultat
add Läs mer om de regioner du härstammar från
add Erbjuder ett test för välmående
add Retur av ditt DNA-prov ingår i priset
remove Resultat och support endast på engelska
remove Inte lika bra som konkurrenter på att hitta släktingar

Sammanlagt betyg: 80 / 100

Våra recensioner av DNA-test betygsätter de fyra kategorier som vi bedömer är viktigast; ursprung, släktforskning, användbarhet och kundsupport. Vi har valt ut dessa kategorier genom att sammanställa information som vi samlat in genom research och tester. Det sammanlagda betyget är medelvärdet av betygen för de fyra kategorierna.

Ursprung: 95 

LivingDNA erbjuder ett DNA-test för med ett detaljerat resultat som täcker över 150 regioner i världen. De regioner som LivingDNA ger bäst resultat för är Europa och Afrika, där detaljrikedomen är ett av de bästa på marknaden. Den största styrkan med LivingDNA är dock hur pass långt bakåt i tiden dina förfäder kan spåras. Förutom att du får möjlighet att se var du härstammar från 500 år bakåt i tiden med hög precision, kan du med LivingDNA även se hur dina förfäder har migrerat över tusentals år, hela vägen tillbaka till Afrika. 

LivingDNA's kit inkluderar Y-DNA och mtDNA-test, vilket innebär att du får detaljerad information från både faderlig och moderlig sida som sträcker sig tusentals år bakåt i tiden. I det test-kit som LivingDNA erbjuder samlas DNA-prov in med tops som svabbas på kindens insida i munnen. I paketet från MyHeritage DNA medföljer förutom två tops även: 

En behållare för DNA-provet där tops förvaras efter svabb 

  • Påse för behållaren 
  • Aktiveringskod 
  • Returkuvert 
  • Instruktioner 

 

Ditt resultat - information som täcker både kultur och plats 

LivingDNA erbjuder precis sina konkurrenter en kartvy där du kan se ditt ursprung med procentuell uppdelning. Där LivingDNA sticker är dock att de även ger dig information om vilka folkslag och kulturer som hör ihop med regionerna. Detta är något som vi anser bidrar till en mer personlig koppling till ditt ursprung. Efter att du har genomfört ett DNA-test med LivingDNA kan du hitta släktingar genom deras tjänst för DNA-matchning. Vi märkte att vi inte fick lika många matchningar med LivingDNA som med deras konkurrenter, vilket kan bero på att LivingDNA endast har erbjudit DNA-matchning för att hitta släktingar sen början av 2020. 

Släktforskning - 40 

LivingDNA erbjuder inte en renodlad tjänst för släktforskning. Vi rekommenderar istället någon av de andra test som vi recenserat. Eftersom LivingDNA har ett detaljrikt DNA-test som går långt bak i tiden kan LivingDNA dock fungera som ett komplement till traditionell släktforskning. Det detaljrika resultatet innebär bland annat att du får hjälp att hitta de regioner som dina förfäder bott på och således får ledtrådar om vart du kan påbörja en traditionell släktforskning. 

Användbarhet - 95 

LivingDNA är en lättanvänd tjänst med tydliga uppdelningar och förklarande texter. Tjänsten ger som redan beskrivits ett detaljerat resultat, men genom de tydliga uppdelningarna är informationen fortfarande relativt lätt att ta till sig. Resultatet av ditt DNA-test för ursprung delas upp i olika tidsperioder och regioner för att ge en tydlig klar överblick. När du trycker på en region där du har ursprung kan du även läsa mer om vilka folkslag och kulturer som hör ihop med regionen. 

Kundsupport - 90 

LivingDNA erbjuder support via deras kontaktformulär på hemsidan samt via telefon (mån-fre kl 10-16). Denna support erbjuds på engelska. LivingDNA har även ett supportcenter med svar på de allra flesta frågor kring deras tjänster.

Uppdaterad: 2021-10-20